Could not open the editor: An unexpected exception was throw

Post Reply
luisferldeo
Posts: 6
Joined: 10 Nov 2010 11:54

Could not open the editor: An unexpected exception was throw

Post by luisferldeo » 10 Nov 2010 11:58

Hi!

I get this error. Has already happened to someone? Do you have any idea how to fix it? Thank you

Could not open the editor: An unexpected exception was thrown

java.lang.NullPointerException
at org.openlca.core.productsystem.editor.ProductSystemInfoPage.createFormContent(ProductSystemInfoPage.java:311)
at org.eclipse.ui.forms.editor.FormPage$1.run(FormPage.java:152)
at org.eclipse.swt.custom.BusyIndicator.showWhile(BusyIndicator.java:70)
at org.eclipse.ui.forms.editor.FormPage.createPartControl(FormPage.java:150)
at org.eclipse.ui.forms.editor.FormEditor.pageChange(FormEditor.java:465)
at org.eclipse.ui.part.MultiPageEditorPart.setActivePage(MultiPageEditorPart.java:1076)
at org.eclipse.ui.forms.editor.FormEditor.setActivePage(FormEditor.java:597)
at org.eclipse.ui.part.MultiPageEditorPart.createPartControl(MultiPageEditorPart.java:361)
at org.eclipse.ui.internal.EditorReference.createPartHelper(EditorReference.java:662)
at org.eclipse.ui.internal.EditorReference.createPart(EditorReference.java:462)
at org.eclipse.ui.internal.WorkbenchPartReference.getPart(WorkbenchPartReference.java:595)
at org.eclipse.ui.internal.EditorReference.getEditor(EditorReference.java:286)
at org.eclipse.ui.internal.WorkbenchPage.busyOpenEditorBatched(WorkbenchPage.java:2857)
at org.eclipse.ui.internal.WorkbenchPage.busyOpenEditor(WorkbenchPage.java:2762)
at org.eclipse.ui.internal.WorkbenchPage.access$11(WorkbenchPage.java:2754)
at org.eclipse.ui.internal.WorkbenchPage$10.run(WorkbenchPage.java:2705)
at org.eclipse.swt.custom.BusyIndicator.showWhile(BusyIndicator.java:70)
at org.eclipse.ui.internal.WorkbenchPage.openEditor(WorkbenchPage.java:2701)
at org.eclipse.ui.internal.WorkbenchPage.openEditor(WorkbenchPage.java:2685)
at org.eclipse.ui.internal.WorkbenchPage.openEditor(WorkbenchPage.java:2676)
at org.openlca.core.application.actions.OpenEditorAction.run(OpenEditorAction.java:94)
at org.openlca.core.application.NavigationView$1.mouseDoubleClick(NavigationView.java:165)
at org.eclipse.swt.widgets.TypedListener.handleEvent(TypedListener.java:183)
at org.eclipse.swt.widgets.EventTable.sendEvent(EventTable.java:84)
at org.eclipse.swt.widgets.Widget.sendEvent(Widget.java:1003)
at org.eclipse.swt.widgets.Display.runDeferredEvents(Display.java:3880)
at org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Display.java:3473)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench.runEventLoop(Workbench.java:2405)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench.runUI(Workbench.java:2369)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench.access$4(Workbench.java:2221)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench$5.run(Workbench.java:500)
at org.eclipse.core.databinding.observable.Realm.runWithDefault(Realm.java:332)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench.createAndRunWorkbench(Workbench.java:493)
at org.eclipse.ui.PlatformUI.createAndRunWorkbench(PlatformUI.java:149)
at org.openlca.core.application.plugin.Application.start(Application.java:53)
at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(EclipseAppHandle.java:194)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:110)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:79)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:368)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:179)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:559)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:514)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1311)

aciroth
Posts: 750
Joined: 09 May 2010 23:28

Re: Could not open the editor: An unexpected exception was t

Post by aciroth » 15 Nov 2010 21:50

Hi Luis,
This is a bug in the current test version - if a process is deleted or not imported that is referred to in another process, and if that other process is used in a product system, the product system builder just assumes that the links from this process exist, and when the product system graph is to be opened, a null pointer occurs when this non-existent process is opened.
We are currently fixing this!
Best wishes,
Andreas

luisferldeo
Posts: 6
Joined: 10 Nov 2010 11:54

Re: Could not open the editor: An unexpected exception was t

Post by luisferldeo » 18 Nov 2010 12:05

Thanks Andreas!

That was helpful, I've been cleaning all the files and connections my precesses called upon. After a week of struggling, miraculously it worked!

I am thinking one of those connections was created (or missing) because during the building of my project I used a lot of copy-paste from previous-levels already-existing processes, this because I am unable to create flows or processes into an specific folder. So when I told the product system to "Add connected processes" & "Connect with system processes" some of those must have short-circuited ;) .

I've stopped using copies of other processes as the base for new processes, nevertheless I still I can't find a way to create flows or processes dircetly into the desired folder. So my only resort is to use the wizard, create the flow/process in the main category and then copy-paste it into the right folder. Is there a way to indicate the program to create the items on a spectific folder?

Thanks again for your help and "mit freundlichen Grüßen"!

Luis

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests