Infrastructure processes

Post Reply
chrisf
Posts: 19
Joined: 09 Dec 2014 19:54

Infrastructure processes

Post by chrisf » 15 Jan 2015 17:57

Hi,
In OpenLCA 1.4.1, the information field for each process includes a tick-box indicating whether it's an infrastructure process or not. Has anyone worked out how to use that as a filter in the product-system level calculation to generate LCIA results with and without infrastructure included and thus understand the contribution from infrastructure to the overall results?

aciroth
Posts: 750
Joined: 09 May 2010 23:28

Re: Infrastructure processes

Post by aciroth » 25 Jan 2015 16:29

Hi Chris,
this field is used for storing the respective ecoinvent information, it can so far not be applied for the product system modeling / calculation, since the nexus packages for other databases do not contain information for this field. It could be added of course, let us know if this is interesting.
Thanks!
Andreas

chrisf
Posts: 19
Joined: 09 Dec 2014 19:54

Re: Infrastructure processes

Post by chrisf » 27 Jan 2015 17:00

Hi Andreas,
I think it would be a useful addition. After all, we have various PCRs and so forth that stipulate whether infrastructure should or should not be included, so ways of distinguishing infrastructure processes, filtering them in a database and/or cutting them off from calculations are really useful (even if it barely makes a difference to the LCIA results for many products whether we keep them in the calculation or not). I guess the user would have to work through a non-ecoinvent database and make sure any infrastructure processes were suitably identified if he/she wanted to use the facility there.
Best wishes,
Chris

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest